Translate

torsdag 20. oktober 2011

Når sommeren er over tas plakatene ned


Jeg har også en annen blogg, makrotips.blogspot.com. Den er dedikert til min makrofotografering hvor jeg deler mine erfaringer (beskjedne sådane, da jeg er en amatør i faget). Derfor fikk jeg lyst til å lage en annen blogg hvor jeg kunne vise frem noen av alle de andre bildene jeg tar.

Det er alltid vanskelig å finne navn, men jeg valgte å kalle denne bloggen for annetjegser.blogspot.com. Det er jo dette som er min filosofi, og det livet har lært meg at "Jo mere jeg ser, desto bedre forstår jeg hvor lite jeg har sett. Jo mere jeg fotograferer, desto bedre forstår jeg hvor mye det er å se." Det er dette fotograferingen handler om for meg, det å se noe som kanskje ikke alle andre legger merke til, fange det på brikka, bearbeide det og forsterke det jeg så og så til slutt vise det frem for andre.

Tittelen på dette blogginnlegget forteller om den oppslagstavlen som befinner seg midt i sentrum av vår lille ferieby. Hver sommer arrangeres det konserter, viseaftener, foredrag, auksjoner og mye annet. Det meste annonseres ved å slå opp den ene plakaten etter den andre på denne tavla. Er det ikke plass så henges den nye oppå noe gammelt, og noe tas jo også ned etter hvert som nyhetene blir utdatert. Noe stiftes opp og noe limes også opp, tror jeg. Tavlen er sterkt utsatt for saltholdig regnvær og sterk sol som til sammen tærer på fargene og preger plakatene så de blekes og bringer frem nye teksturer.

Når så sommeren er over, rives det meste ned og etterlater noen fantastisk spennende collager. Og hver høst vender jeg tilbake til tavlen for å prøve og oppdage noe spennende som kan fotograferes og løftes frem for å presentere.

Dette ble årets fangst.

Bildene, råmaterialet er jo ikke mitt, men bildet av den collagen jeg fant og de utsnitt og den bearbeiding jeg valgte å gjøre er mitt skaperverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar