Translate

mandag 30. juli 2012

Svaleflukt og svalekunst


En familie svaler slo seg ned på taket vårt. De hadde bare ett barn igjen av kullet. Denne var flyvedyktig, men ennå ikke istand til selv å skaffe seg mat. Den satt der bare stille og tålmodig og ventet på sin matmor eller far som utrettelig utførte sine svalekunster i luften. Snittflyging med stor presisjon rett over bakken, rett over taket eller tett inntil busker og trær.


Gang på gang vendte matmor eller far tilbake til ungen som gapte så høyt den bare kunne. Den var umettelig. Ikke småtteri med insekter som forsvant ned i dens mage.


Svalen satte seg ikke en gang ned under matingen. Nei, denne skjedde i flyvende posisjon før den strøk av gårde i svaleflukt på jakt etter nytt bytte.


Alt skjedde så fort at bildene måtte tas på høyeste hastighet på seriebildeopptak. Jeg startet opptaket hver gang ungen gapte for da visste jeg at den hadde oppdaget matmor på vei inn med ny mat.


Lukkertider som 1/250 sekund var ikke raske nok for å fryse bevegelsene til svalen.


3 kommentarer:

  1. Vi har 4 svaler, som har "tullet" rundt her på hytta de siste tre ukene, og har dessverre ikke kommet innpå som du har her. For noen flyvere,- de er så kjappe at jeg har ikke den ringeste mulighet til å fange de skarpt i lufta. De er jo morsomme å følge med på! Flotte bilder, Knut!
    :)

    SvarSlett
  2. En nydelig serie av disse vakre fuglene! Har noen tårnsvaler i bygget ved siden av, men de har gjemt seg så godt at det er umulig å knipse dem! Ser dem bare på vei ut og inn i takskjegget!
    Takk for hyggelig visitt hos meg!

    SvarSlett