Translate

lørdag 17. november 2012

The old dead end street


De fleste legger ikke engang merke til det,  dette skiltet som står ved innkjøringen til en blindvei der jeg bor. Nå har en lastebil rygget det nesten over ende og jeg tror at skiltet må være omtrent like gammelt som når disse skiltene ble lansert.

Det har stått der i alle år og bærer tydelig preg av det med krakkelert lakk og mose. 

Faktisk synes jeg det gamle skiltet har sin egen sjarm. 

4 kommentarer:

 1. Og her fikk jeg jammen et gjensyn med Kinks på en lørdagskveld,- det var artig!
  Wow,- snakk om slå sprekker,- fantastisk krakkelering!
  Er litt nysgjerrig på bildet i bakgrunnen jeg, Knut. Var nemlig på et senter i går og prøvde på noe a la dette,- vet ikke om de ble noe spennende ennå, synes det var litt vanskelig å finne riktig lukkertid. Har du noe tips i så måte...? Har lyst å se hele bildet jeg...:Synes slike bilder er så kule)
  Ble forøvrig tatt i nakkeskinnet av noe vakter på Gardermoen da jeg skulle til Tyrkia,- prøvde bare på noe tilsvarende da også... men litt flaut,- måtte fram med kameraet og vise dem alle bildene jeg hadde tatt...litt rød i toppen skal du vite:)
  En fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for kommentaren Monica!

  Når det gjelder bakgrunnen, så mener du vel kanskje den nye bakgrunnen på bloggen min?

  Den er ikke min, men en std bakgrunn i Blogger. Men jeg har tatt tilsvarende bilder.

  For å få bevegelsesuskarphet må man bruke en lengre lukkertid enn normalt. Hva om er riktig avhenger av situasjonen og hvor fort motivet beveger seg. For personer i gangfart tror jeg at jeg ville brukt 1/15 sekund eller lengre. Helt avhengig av hvor sterk effekten skal være.

  Man kan også supplere med en blits og vil da kunne få et ganske skarpt bilde med et etterslep.

  Du må bare ekserimentere.

  Gøy å høre at du ble tatt i kontroll

  SvarSlett
 3. Uskarpheten avhenger også av brennvidden du benytter.

  Tommelfingerregelen er jo at for å få skarpe bilder så skal man benytte en lukkertid som er en over brennvidden dvs 1/50 sekund for et 50 mm objektiv og 1/300 sekund for et 300mm objektiv. Lengre lukkertider enn dette vil normalt gi uskarphet.

  Mvh Knut

  SvarSlett
 4. Takk for svar Knut! Ja, jeg tenkte på den nye bakgrunnen din.... trodde det var et bilde fra serien du hadde fra T banen for en tid tilbake.Så gjennom de jeg hadde tatt på fredag, men ble ikke bra,- tror jeg gjennomgående hadde FOR lang tid, så det er nok som du sier, må bare fortsette å eksperimentere...
  Solen skinner i dag,- fin dag til deg:)

  SvarSlett