Translate

fredag 28. desember 2012

Spettmeis


I dag prøvde jeg meg som fuglefotograf på fugleforingsplassen min. Her er jeg virkelig amatør. Fuglefotografer: Dere har min fulle respekt!

Sola skinte og det blåste en meget kald vind.

Stort sett var det de vanlige småfuglene som Kjøttmeis og Blåmeis som kom på besøk, men også spurver og finker hadde lyst på frøene jeg serverte.

Da kom plutselig denne enslige Spettmeisen (Sitta europaea) på besøk. Og den er artig fordi den er den eneste av våre småfugler som kan krype nedover en stamme med hodet først. (Det leste jeg i alle fall på Wikipedia.) Den har også et lengre og spissere nebb enn de andre meisene.

Og jeg synes den ser ut som en røver med det sorte båndet/stripen over/gjennom øynene. Kvikk og rask som den er skiller den seg lett ut blant de andre småfuglene.
4 kommentarer:

 1. He,he den der kaller vi for Ramboen på matfatet. Den bare baner seg vei og sier her kommer jeg. Synes du har fått fine bilder av den jeg.
  Det er nok en av mine favoritt fugler.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 2. Vilka fina bilder du tagit på Nötväckan! Det är en mycket vacker fågel tycker jag! Amatör kan man inte kalla dig med så fina bilder!
  Ha en riktigt bra dag!
  Bästa hälsningar
  Heléne

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentarene!

  mvh Knut

  SvarSlett
 4. Synes du har fått en fin serie med blinkskudd!

  SvarSlett