Translate

onsdag 3. april 2013

Flukt


 
jeg drømmer om å kunne fly
 
bare sveve
 
lavt over vannet
 
slik som fuglene gjør
 
nesten vektløs
 
-
 
kanskje skulle jeg prøve hanggliding
 
bli en thrillseeker
 
?


9 kommentarer:

 1. Fotokunst på sitt aller aller beste Knut, drømmende og godt å se på dette bildet! og tanken på å fly... ok, men vet neimenn ikke om jeg har turt, he he

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din kommentar Anne!

   :-) Knut

   Slett
 2. Men du... sist uke leste jeginnlegget ditt om tips til portrettbilder her så jeg nesten kan det utenat, så ut for å øve, men lyktes ikke helt med fokus?? du skrev at du hadde fokus satt på ett øye, for ja, øynene må! være skarpe, men når jeg satt et fokus der, ble da den andre uklart??? for liten blender da eller`?? varierte blender mellom 1.4 og 3,8 men neimenn om ansiktene ble like skarpe... tanker??

  SvarSlett
 3. For stor blender mener du nok. Lite tall = stor blender.

  En blender på f/1.4 gir veldig liten DOF. Setter du fokus på ett øye med denne blender kan nok det andre øyet bli uskarpt med mindre du tar bilde rett forfra og begge øynene befinner seg like langt fra sensoren. (Slik som på det bildet av den mannlige modellen i blogginnlegget mitt hvor bildet nettopp er tatt rett forfra. Her er det brukt f/1.4.)

  Prøv f/5.6 eller f/8 så burde du få langt bedre dybdeskarphet. Dette er en meget viktig iakttagelse og viktig å tenke på hvis hodet er vridd slik at avstanden til øynene er forskjellig.

  Med f/5.6 eller f/8 får du en mer urolig bakgrunn dersom du benytter korte brennvidder. Derfor benytter mange portrettfotografer så lange brennvidder som 200mm fordi et slikt objektiv kaster ut bakgrunnen bedre enn ett med kortere brennvidde som f eks 50mm.

  Et langt svar som kunne vært enda lengre for å forklare alt.

  mvh knut

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøv og feil og lær underveis, det er vel det som må til :-) Men masse millioner takk som forsøker lære meg Knut. Du er gulle god!

   Slett
 4. Veldig bra bilde! ...og tekst;)...

  SvarSlett
 5. Otroligt vackert fångat! =)
  Bästa hälsningar
  Heléne

  SvarSlett