Translate

mandag 3. juni 2013

FlyingI am sailing, I am sailing,
Home again cross the sea.
I am sailing, stormy waters,
To be near you, to be free.

I am flying, I am flying,
Like a bird cross the sky.
I am flying, passing high clouds,
To be with you, to be free.

Songwriters: WOOD, RONALD DAVID / STEWART, RODERICK DAVID

7 kommentarer:

 1. Det må sies at du er meget stø på rett fokus Knut!! vet jammen ikke om jeg kan dette jeg. Lang lukker synes jeg jeg kan mestre nå, men hurtig??? vel... forsøkte med bølger en gang, med resultat at jeg ble noe våt, både jeg og mitt Nikon :-(

  Kan du si noe om innstillinger her?? ikke minst hva du har fokus stående på, følge så klart, men...

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er ikke noe hokus pokus faktisk. De fleste bilder jeg tar av flyvende fugler blir skarpe og dette skyldes i liten grad meg, men desto mere rett utstyr og innstillinger.

   Jeg benytter en Nikon D7100 som har meget raskt autofokus i kombinasjon med et Nikon 300mm f/4 som også fokuserer raskt. Kamera er innstilt på det som på et Nikon heter 3D følgefokus og jeg benytter kun ett fokuspunkt og seriebildetaking på høyeste hastighet. Så lenge jeg klarer å ha fuglen i søkeren låser fokusen seg på fuglen, jeg holder avtrykkerknappen nede og fokus følger hele tiden fuglen.

   Det største problemet er å klare å holde fuglen i søkeren med 300mm som brennvidde. Ofte bare slenger jeg kameraet opp og skyter løs og panorerer. Og svært mange bilder blir skarpe. Ser du på fuglebloggen min så ser du at dette bildet er ett i en serie. Jeg sto på en brygge og sjøen kokte med sild rundt brygga. Terna kom flyvende og dukket ned i sildestimen. Dette skjer så fort, så utfordringen er å klare å følge fuglen i søkeren med en 300mm.

   Med andre ord handler det om rett utstyr og innstillinger og ikke "rett mann". Utstyret må ta æren. Ikke jeg.

   mvh Knut

   Slett
 2. Komposisjonen sitter i tillegg som et skudd her Knut. Og er nok ikke enig i at utstyret kan få all æren ;) Likte også meget godt linjene i vannet. Dette var med på å gi bildet den lille prikken over ién. Godt jobbet. Jeg har tipp topp utstyr, men dette vet jeg at er vanskelig.... Hvertall for meg :-D Skal øve masse i sommer bare jeg kommer meg nedover til kysten :)

  SvarSlett
 3. Fokusen din sitter alltid på rett sted Knut ! det kan du virkelig!
  hilsen dirk

  SvarSlett