Translate

tirsdag 13. desember 2011

Sankta Lucia


Wikipedia:

Luciadagen eller Lussimesse (13. desember) er en liturgisk minnedag i den katolske kirkes og i den ortodokse kirkes liturgiske kalendre for den siciliansk martyren den hellige Lucia. Dagen er innen den katolske kirke mest markert på Sicilia og i Italia, men den er blitt utbredt også utenfor den katolske kirke, ikke minst i Sverige.
Dagen for feiringen av Sankta Lucia faller tidsmessig alltid i adventstiden. Selv om dette kirkehistorisk ikke er på grunn av en tilknytning til adventstiden, men rett og slett fordi den hellige Lucia skal ha lidd martyrdøden den 13. desember, oppleves festlighetene, særlig i Skandinavia, nok som en førjulsskikk som er med på å berede grunnen for julefeiringen.

5 kommentarer:

 1. Her var det lucia med pondus :) Flott i sort hvit
  God førjulstid Knut
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 2. Ja, som du ser engasjeres små som store, barn som voksne i denne feiringen!

  Takk for kommentaren!

  :-) Knut

  SvarSlett
 3. Jeg vurderte en high key effekt på bildet, for dette er jo en lysfest, men det var mørkt i rommet og lysene fra Lucia som den viktigste belysningen, så det ble liksom feil.

  mvh Knut

  SvarSlett
 4. :) morsomt fanget Knut. Liker sv/hv her.

  Ha en strålende advendtshelg!

  mvh
  Liv ")

  SvarSlett
 5. :-) Tusen takk Liv!

  Dette var ment som et annerledes Sankta Lucia bilde. På jobben min er det et meget godt sosialt miljø go hvert år er det tradisjon at de som jobber der, godt voksne, går i Lucia tog. Måtte jo da bare ta et bilde.

  En flott lyshåret parykk denne Lucia'en har fått på seg!

  :-) Knut

  SvarSlett