Translate

onsdag 27. november 2013

Dører for stuttvokste
På Ullevål sykehus finnes det mange gamle bygninger. Jeg ble fasinert av det som kunne se ut som dører helt ned på bakkenivå på flere av bygningene. Fine fyllingsdører i tre med gammel krakellert maling og rustne beslag. Slikt liker jeg å ta bilder av. Og folk som gikk forbi lurte nok fælt på hva jeg tok bilder av. De så neppe det samme som jeg selv så.

Ble veldig nysgjerrig på hva disse dørene har blitt brukt til. Var folk virkelig så stuttvokste i gamle dager? Jeg vet jo at sengene på Folkemuseet er korte, men så små som dette var vel ikke folk? :-)

Var dette kanskje dører hvor man skuffet inn koks for fyringen om vinteren eller hva ble de brukt til? Noe vanlig luftevindu kan det vel ikke ha vært. De var også forskjellige i høyde og utforming. Hadde man likkjellere og var det her man tok ut likene for transport til gravplassen? Fantasien løper løpsk....

Jeg har selvfølgelig juksa litt i etterbehandlingen hvor jeg har økt så vel kontrast som fargemetning som skarphet, men dette for å fremheve det gamle og slitte preget i detaljene. En slags HDR-etterbehandling dette.


Andre steder var det mer vanlige vinduer eller rester av slike og rester av gammel Glava.


Gjenmurt og dekorert med et kreativt røropplegg.


Anne foreslo å lage en S/H-versjon. Ingen dum ide. Det kan bli noe slikt:2 kommentarer:

  1. Herlig etterarbeide du har gjort her, og fargepalett etter min smak,-
    Håper de har alternative høyder på dørene i resten av sykehuset, ellers ligger ihvertfall jeg svært dårlig an...;)

    SvarSlett
  2. Utrolig stilig de to første bildene da Knut! som Monica digger jeg fargene i bildet, men allikevel tror jeg de hadde blitt helt topp i sort hvitt også. Noe med linjene her, buen over firkanten :-)

    SvarSlett