Translate

tirsdag 3. desember 2013

Jan på Wet Plate


Nik Software, som jeg bruker til redigering av mine bilder, har introdusert en ny plugin som de kaller Analog Efex Pro. Denne pluginen emulerer eller etterlikner hvordan bilder tatt med riktig gamle kamera ville blitt.

I dette eksemplet har jeg brukt en teknikk som heter Wet Plate som ble brukt fra ca 1850 og fremover hvor man brukte lysfølsom emulsjon på glassplater og riktig store kamera. Dette kunne gi mange forskjellige uttrykk, men bildene hadde ofte flekker og skjolder. Trolig ville de ikke fått et like skarpt bilde som dette, da objektivene gjerne ga langt mindre dybdeskarphet enn mitt kamera her har gitt. Det var vanlig med best skarphet i sentrum av bildet og større grad av slørethet utover fra sentrum.

Morsomt å leke seg med en slik plugin for å se hvordan bilder så ut i riktig gamle dager. Helst burde man vel hatt en modell i en mer gammeldags klesdrakt enn dette. Og bildet avslører jo også at det er brukt blits og en reflektor.

Effektene er gruppert i Classic, Wet, Toy og Vintage og i tillegg kan man justere på de fleste parametre. Les gjerne mer her: http://www.google.com/nikcollection/products/analog-efex-pro/

Og mere om Wet Plate teknikken her: http://en.wikipedia.org/wiki/Collodion_process
3 kommentarer:

 1. Takk for info Knut, kjempe fin effekt.

  SvarSlett
 2. Ikke den minste peiling på hva du snakker om, he he men jeg ser en mann med et utrykk som vekker interesse for å vite mer om dette mennesket :-)

  SER jo etterbehandlinga er stilig å ja :-)

  Fin dag ønskes deg Knut!

  SvarSlett
 3. Ja, jeg oppdaget plutselig at det sto det,- og tenkte hæh...har jeg ikke lagt merke til den plu-in tidligere... men da skjønner jeg!
  Veldig spennende og tiltalende redigering dette!
  Herlighet,- ser at jeg har vært "fraværende" en stund... har mye å oppdatere meg på:)
  En alle tiders helg til deg, Knut:)

  SvarSlett