Translate

søndag 22. desember 2013

Snart skal ribba i ovnen


Nå er grisen slaktet og ribba er krydret og ligger og godgjør seg før den skal i ovnen på selve julaften.

Grunnen til at jeg publiserer dette bildet har to årsaker. For det første så falt jeg for denne lille grisen som i mine øyne har "sjel". For det andre så er dette en test på om Google fortsatt ødelegger bildene mine når jeg publiserer de eller om alt fungerer som det skal nå.

Jeg har irritert meg lenge over at bildene mine endrer farger når jeg legger de ut på bloggene mine. Dette skyldes at Google siden mai i år har autokorrigert bilder som publiseres. Men jeg ønsker ingen korrigering! Og hvordan får man da slått av denne automatiske korrigeringen?

Etter mye googling ser det ut til at den eneste løsningen er å bli Google Plus bruker. Da får man nemlig tilgang til funksjoner som gir mulighet for å slå av autokorrigeringen, - hvilket jeg nå har gjort. Personlig synes jeg dette er litt frekt fra Googles side fordi det presser meg over i og enda sterkere inn i Googles sosiale nettverk. Jeg er nok litt gammeldags, for jeg synes slike valg skal være frivillige og ikke noe man presses inn i. Google har nok ambisjoner om å hevde seg innen "social networking", men press er ufint!

Så sto jeg på valget mellom å lage nye blogger i noe som er fritt og uavhengig, men når man først har investert så mye tid i å lage de, så ble den muligheten etter en del vurdering ikke ansett som en reell mulighet.

Så nå er jeg på Google Plus, og prøver å begrense bruken av den som best jeg kan. Gammel og konservativ som jeg er kjemper jeg mot denne utviklingen. Paradokset er at jeg er en IT-person som jobber med digitaliseringen av offentig sektor. Noen mener vel at med slike holdninger som jeg her tilkjennegir ikke har noe der å gjøre. ;-) LOL

Jeg gleder meg allerede til ribba!

2 kommentarer:

  1. Ønsker deg en riktig god jul. Kos deg med ribba. Artig å følge deg på dine blogger.
    Gleder meg til bildene dine neste år også.
    Fra Hilda (som "nesten" er Google pluss)

    SvarSlett
  2. Aller først,- et sjarmerende bilde av denne lille grisen... likte godt den korte dybdeskarpheten og tonene i bildet..... men enig med deg når det gjelder google+, selv om jeg forvillet meg dit engang, og skjønner ikke egentlig noe av det hele! Men hvis det hjelper slik at farger skal bli slik jeg ønsker, får det være slik:)

    SvarSlett