Translate

fredag 24. januar 2014

Business portrait


Tilfeldigvis kom jeg til å titte på min Flickr konto og på hvilke bilder som har fått flest views. Da oppdaget jeg at dette bildet var blant de mest sette. Artig fordi jeg heller ikke har postet det i mer enn et par grupper. Men det ble tatt i 2009, så det har jo stått noen år på Flickr.

Det var et portrettbilde jeg tok på jobben av en kollega. Det er tatt i en heis med stålvegger hvor den ene veggen har glass mot vestsiden av bygget. Det innfallende lyset fra venstre i kombinasjon med taklyset er altså all belysning som skulle til. Ofte fungerer det bra med lyset fra et vindu.

Kamera var en Nikon D700 med et Nikkor 50mm f/1.4.

Det som kanskje gjør bildet litt spesielt er at jeg valgte å vinkle det.

9 kommentarer:

 1. ja valget for den vinkel ha nol gjort at bilde er interessant og flott. god helg Knut

  SvarSlett
 2. Dette ble et flott portrett.
  Ønsker deg en riktig god helg.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 3. Veldig tiltalende portrett,- veldig direkte og med sylskarpe detaljer i skjegg og hår!
  Og så kult med de stålveggene som bakgrunn,- det understreker "the business man" uttrykket!
  Husker du hvilken blender du brukte her?
  Ha en alle tiders helg, Knut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg husker ikke hvilken blender jeg benyttet, men jeg gjetter på at det var enten f/5.6 eller f/8.

   Slett
 4. Et stilig bilde. Hjelper jo også godt at det er en meget kjekk mann dette her ;) Likte også godt stålbakgrunnen og den lille vinklingen, ga bildet et røft og samtidig har du bevart et klassisk uttrykk.

  SvarSlett
 5. Hei og hopp Knut og altfor lenge siden jeg har vært innom!! håper det ikke gjentar seg, he he
  Vært noe slapp på bloggfronten/fotofronten i det siste, men inspirasjon og tid kommer litt sånn i bølger, og nå har vært fjæra!!! for å si det sånn :-) Arti at du viser et portrett så flott, for har meldt meg på portrettkurs nå i håp om å komme litt videre med kunnskapen.

  Så til bilde :-) ikke rart det er mye sett, for det var virkelig flott, HAN! også var flott, må sies det å da, he he en ùng` dame ser jo sånn. Lyset, blikket, skarpheten satt som bare det her. Kreativt vinkel ja, og vet neimenn om jeg hadde kommet på den, men klart gjør det bilde litt mer spennende. Undrer litt på hvordan du fikk lyset i en heis? men er vel ulike typer heiser sørpå, he he

  Fortsatt god helg til deg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lyset kom ved at den ene veggen av heisen var av glass og vendte ut av bygget. Med andre ord nok dagslys på den ene siden.

   Slett
 6. Tusen takk for alle kommentarene!

  :-) Knut

  SvarSlett