Translate

mandag 20. januar 2014

Into the light


Når man tar en serie med bilder, så er det vanskelig der og da å avgjøre hvilket bilde som er best. Derfor gjorde jeg en test ved å legge ut tre av bildene på Flickr.

Så fikk jeg noen kommentarer på de bildene jeg publiserte i går, og disse stemte bra med min egen "prosess". Det bildet jeg etterbehandlet først viste seg å bli det jeg til slutt likte dårligst selv. Det bildet jeg etterbehandlet sist viste seg å bli min favoritt og nå viser det seg at også Flickr brukere mener det samme.

I dette blogginnlegget viser jeg bildene i den rangering Flickr brukere mener de bør ha. Det vil si at bildet øverst her er rangert som det beste bildet. I skrivende stund har dette bildet fått 565 views, 4 comments, 21 favorites, og dette vokser raskt mens jeg skriver dette.

SISTE NYTT: Pr 26.01.2014, kl 16:00: 1451 views, 6 comments, 43 favorites.
Nå ser det ut til å roe seg ned.


Dette bildet og det neste er omtrent likt vurdert med 43 views, 0 comments og henholdsvis 3 og 2 favorites.


4 kommentarer:

 1. jeg liker nummer to best Knut, lenge siden sist jeg ha vært på flickr. det blir alt for mye med blog og facebook og nettside osv. osv. .... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kommentaren din Dirk!
   Som så mye annet handler dette mye om smak og behag og ikke hva som nødvendigvis er rett eller galt. Det som er best for en behøver ikke å være det for en annen.

   Viktigst for meg er å få en tilbakemelding og når den harmonerer med min egen følelse så blir det jo en bekreftelse på mitt eget valg. Og det er godt.

   Synes også det er artig å se hvordan enkelte bilder bare tar av på Flickr. De fleste andre av mine bilder har knapt views i det hele tatt. Når så ett får en god respons, så er det jo gøy.

   Slett
 2. Ja, det gir et lite kick når det raser inn på eposten..... Artig at du lagde en "oppfølger" til forrige innlegg, (og det viser jo en klar vinner av variantene dine....) for det er jammen interessant dette med formater og beskjæringer.... ser forresten at jeg skrev til venstre, men mente høyre da jeg omtalte det nest siste bildet i går...)
  Ha en fin ettermiddag, Knut:)

  SvarSlett
 3. Jeg ville nok også begynt med å redigere bilde nr. 3 da det fremstår som mest ryddig. Og oppe i mitt hode er det ofte en god ting ;) Men bilde nr. 1 fremstår som langt mer spennende, mer dynamisk og komposisjonen er røff. Dette er også noe som tiltaler meg. Når jeg ser bildene etterhverandre her, blir nr. 1 en klar favoritt! Røft og Tøft!

  SvarSlett